H

Gedekid 2010

Så gik sidste etape af læmmesæsonen i gang.
 
Endelig d. 5. maj fik Amalie 3 bukkekid. Dejlige livskraftige kid, der stod op og skreg efter mælk inden Amalie havde fjernet fosterhinden. Amalie var ikke særligt stor, mens hun var drægtig, så jeg var sikker på, at der kun var højst 2 kid, men da jeg kom ud for at fodre om eftermiddagen, var det første kid allerede kommet og hver gang jeg vendte ryggen til, kom der et til og hun fik altså 3. Desværre havde hun ikke mælk nok til dem alle, selvom de dog fik noget mælk allesammen. Så jeg supplerer med økologisk komælk fra en nabogård. Det er så hyggeligt med flaskekid. De 3 bukkekid hedder Bobby, Billy og Bilbo. Bilbo får temmelig meget flaskemælk, men Billy vil også gerne have lidt en gang i mellem. Bobby, derimod, er kun til pattemælk og ser ud til at få nok fra mor.
 
 
 
 
 
Mandag d. 19 april fødte Maren 2 smukke kid. Jeg holdt øje med hende natten igennem, men var nødt til at ringe efter vores fantastiske dyrlæge kl. 6.00 om morgenen. 
 
Det var en svær læmning, et dødt foster lå på tværs i fødselsvejen og spærrede for de to levende, der lå bagved, så de ikke kunne komme ud. Det ene kid lå ovenikøbet baglæns, så det var godt, at dyrlægen kunne vikle dem ud af hindanden og få dem ud. De to smukke boerkid vejede hhv. 4,2 og 4,7 kg, så de var pænt store.
 
Maren med Beate og Bertil
 
To dage senere kl. 5.00 om morgenen onsdag d. 21. april leverede Frk. Horn 2 skønne kid. Ingen problemer ved den læmning, Frk. Horn er en garvet mor, og hun var færdig da jeg kom i stalden for at hjælpe. Men sådan gør hun nu altid. Hun vil helst være fri for opmærksomhed, mens hun læmmer.
 
Frk. Horn med 3 timer gamle Bernadette (den hvide gimmer) og Beowulf (den røde buk).
 
Lidt senere samme dag læmmede Vipsen en stor smuk gimmer. Vi måtte hjælpe lidt til, fordi hun var så stor, så det var en fantastisk dag, med to succesfulde læmninger og tre nye kid i stalden.
 
Vipsen med Bitte, der har et smukt abrikosfarvet hovede. Her er hun ½ time gammel.
 
 
Røde fik trillinger d. 23. feb. 2010
 
 
½ time gamle og stadig våde, men hvor er de skønne!
 
             Bruno
Knapt 2 døgn gamle og helt tørre kid, der synes at al gang skal foregå i spring!
 
Katinka læmmede tvillinger d. 1.marts 2010. Her er de 3 dage gamle og aldeles dejlige!
 
Tv. Bolette og th. Bernhard
 
Nu venter vi spændt på de næste kid, som skal komme i slutningen af april. Det er lidt sent, men jeg vil gerne have, at gedekiddene er på fold så hurtigt som muligt, så de bliver gode venner med de andre kid, da jeg tror, kiddene vil have det så meget sjovere med hinanden på den måde.  
 
   
 
     
 
Hjortsvang Økologisk Ged og Lam | CVR: 28134002 | Borgergade 28, Hjortsvang, 7160 Tørring - Danmark | Tlf.: 22 75 56 08